Europski dokumentacijski centar dio je informacijske mreže Europe Direct koju Europska komisija osniva u državama članicama Europske unije
Pravni fakultet
Sveučilišta u Zagrebu
1.7.2011..

Poljska na čelu Europske unije

Poljska je od Mađarske 1. srpnja 2011. preuzela šestomjesečno predsjedanje Europskim vijećem. Ne skrivajući ambicije i želju da uspješno obave zadaće što pred njima stoje, poljaci su velike napore uložili u pripreme za preuzimanje ove dužnosti. Tako je nedavno, u blizini Komisijine zgrade Berlaymont, svečano otvoreno impresivno stalno predstavništvo Poljske u Bruxellesu u kojemu je angažirano stotinu dodatnih djelatnika. Također, Poljska je s vodećom PR agencijom Burson-Marsteller potpisala milijun eura vrijedan ugovor za pomoć oko vođenja komunikacijskih aktivnosti tijekom predsjedanja.

Što se tiče ključnih prioriteta, u tom smislu Poljska u svojem programu osobito ističe gospodarski rast, postizanje dogovora oko proračuna za razdoblje od 2014. do 2020., produbljivanje jedinstvenog tržišta, osiguranje energetske sigurnosti i sigurnosti hrane, te otvorenost u odnosu prema državama iz susjedstva pri čemu će posebnu pozornost posvetiti vanjskoj i sigurnosnoj politici usmjerenoj na jačanje međunarodnog položaja Unije.

Više:
 

Sveučilište u Zagrebu
Pravni fakultet 
Trg maršala Tita 14/I, Zagreb
T: 01/ 45 64 309 ; 01/ 48 30 596
F: 01/ 45 64 030
E: dekanat@pravo.hr 
W: http://www.pravo.unizg.hr/

Knjižnica Pravnog fakulteta u Zagrebu
Europski dokumentacijski centar - EDC
Trg maršala Tita 14/I, Zagreb

T: 01/ 45 64 314

E: eu-info@pravo.hr

W: www.euinfo.pravo.hr

Copyright © 2011 - Informacijski centar za europsko pravo 'EU i' | Sva prava pridržana
Site by idoneus d.o.o.
Pretraga euinfo.pravo.hr: