Europski dokumentacijski centar dio je informacijske mreže Europe Direct koju Europska komisija osniva u državama članicama Europske unije
Pravni fakultet
Sveučilišta u Zagrebu
6.2.2012..

Online katalog knjižnice Europskog suda i novi pretraživač sudske prakse

Odnedavno je na stranici Europskog suda dostupan online katalog sudske knjižnice. S obzirom na činjenicu da fond knjižnice Europskog suda sadrži izuzetno bogatu zbirku građe u području europskog, međunarodnog i komparativnog  prava, mogućnost pretraživanja tog kataloga mogla bi biti od velike važnosti za istraživače čije je to područje interesa.

Knjižnica Europskog suda do sada je u pravilu nabavljala sve publikacije što se javljaju u području prava, objavljene na svim službenim jezicima Europske unije. Osim toga, njezin katalog sadrži i bibliografske podatke o stručnim i znanstvenim člancima koji se odnose na europsko pravo objavljenim u više od tisuću različitih časopisa na koje je knjižnica pretplaćena.Trenutačno katalog sadrži oko 340 tisuća bibliografskih jedinica, uključujući više od 80 tisuća onih što se odnose na pravo Europske unije. Katalog svake godine naraste za više od 20 tisuća novih zapisa.  Također, Europski sud je objavio novu tražilicu sudske prakse (Info-Curia) koja odsad nudi poboljšane mogućnosti pretraživanja i pristupa cjelovitim tekstovima presuda, mišljenja, odluka i ostalih dokumenata što se javljaju u sudskom postupku.

Više:

 

Sveučilište u Zagrebu
Pravni fakultet 
Trg maršala Tita 14/I, Zagreb
T: 01/ 45 64 309 ; 01/ 48 30 596
F: 01/ 45 64 030
E: dekanat@pravo.hr 
W: http://www.pravo.unizg.hr/

Knjižnica Pravnog fakulteta u Zagrebu
Europski dokumentacijski centar - EDC
Trg maršala Tita 14/I, Zagreb

T: 01/ 45 64 314

E: eu-info@pravo.hr

W: www.euinfo.pravo.hr

Copyright © 2011 - Informacijski centar za europsko pravo 'EU i' | Sva prava pridržana
Site by idoneus d.o.o.
Pretraga euinfo.pravo.hr: