Europski dokumentacijski centar dio je informacijske mreže Europe Direct koju Europska komisija osniva u državama članicama Europske unije
Pravni fakultet
Sveučilišta u Zagrebu
1.10.2012..

Rujanski broj biltena EUROPA info

Nakon duge ljetne stanke objavljen je rujanski broj biltena EUROPA info koji donosi kratak pregled najvažnijih događanja u EU u posljednih mjesec dana. 
Europski ured za odabir osoblja (EPSO) objavio je 13. rujna natječaj za zapošljavanje hrvatskih državljana u institucijama EU u kategoriji administratora (administrators), kao i voditelja odsjeka i odjela za prevođenje (Heads of Unit & Heads of Department in the field of translation). Osim toga, EPSO za 11. listopada 2012. najavljuje objavu natječaja za lektore i redaktore za hrvatski jezik (Croatian-language proofreaders/language editors), pa ukoliko želite potražiti svoje mjesto u nekoj od institucija EU, svakako iskoristite ovu priliku.
 
Osim vijesti o stanju gospodarstva eurozone, početku kreiranja bankovne unije i europskom federalizmu o kojemu govori neformalna skupina jedanaestorice ministara vanjskih poslova, iz sadržaja izdvajamo Komisijin prijedlog mjera za poboljšanje otvorenog pristupa znanstvenim informacijama, posebice rezultatima javno financiranih istraživanja; rezoluciju Europskog parlamenta kojom je prihvaćena Direktiva o osiguranju temeljnih prava za žrtve zločina; presudu Europskog suda o izvršenju Europskog uhidbenog naloga, te mišljenje nezavisnog odvjetnika o liberalizaciji željezničkog prometa. Tu je i izvještaj Europske komisije o oscilacijama u visini školarina u državama članicama EU kao i osvrt na prijedlog Europske komisije o financiranju europskih političkih stranaka.
 
I na koncu, skrećemo vam pozornost na nedavno objavljen prvi broj novog elektroničkog časopisa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom Zagrebačka pravna revija koji je dostupan u cjelovitom tekstu na stranicama Fakulteta.
 
Novi broj biltena dostupan je ovdje.
 
Ugodno čitanje!

Sveučilište u Zagrebu
Pravni fakultet 
Trg maršala Tita 14/I, Zagreb
T: 01/ 45 64 309 ; 01/ 48 30 596
F: 01/ 45 64 030
E: dekanat@pravo.hr 
W: http://www.pravo.unizg.hr/

Knjižnica Pravnog fakulteta u Zagrebu
Europski dokumentacijski centar - EDC
Trg maršala Tita 14/I, Zagreb

T: 01/ 45 64 314

E: eu-info@pravo.hr

W: www.euinfo.pravo.hr

Copyright © 2011 - Informacijski centar za europsko pravo 'EU i' | Sva prava pridržana
Site by idoneus d.o.o.
Pretraga euinfo.pravo.hr: